Vacature Senior Adviseur Energietransitie

Over E&E advies

E&E advies is een adviesbureau dat zich inzet voor versterking van de economie en versnelling van de energietransitie. Wij helpen overheden, samenwerkingsverbanden en bedrijven bij het realiseren van hun ambities. E&E advies is gespecialiseerd in het verbinden van de energietransitie aan economische structuurversterking. We doen dit door overheden te ondersteunen bij beleids- en strategieontwikkeling, door monitoring en evaluatie van beleid en door te voorzien in project- en programmamanagement of detachering. Deskundigheid, betrokkenheid en gedrevenheid hebben we hierbij hoog in het vaandel.

De energietransitie

De transitie naar een toekomstbestendige economie is één van de grootste uitdagingen waar Nederland in de komende decennia voor gesteld staat. Schone technologieën, diensten en duurzame grondstoffen zijn hierin de belangrijkste pijlers. Het realiseren van projecten op dit vlak vraagt om een integrale en procesmatige aanpak met een grote diversiteit aan belanghebbende partijen in de publieke en private sector. Hierbij is het organiseren van een breed draagvlak en het begeleiden van het proces van initiatie tot uitvoering minstens zo relevant als de toegepaste techniek.

Over de functie

Als Senior Adviseur Energietransitie ben je één van de gezichten van het bedrijf als het gaat om Energietransitie en ben je verantwoordelijk voor het verwerven en uitvoeren van projecten waarmee overheden in staat zijn de energietransitie te versnellen. Dit uit zich onder andere in:

  • Het ontwikkelen en/of onderhouden van een relevant netwerk.
  • Het voorzien in project- of programmamanagement.
  • Het ontwikkelen van visie en strategie.
  • Het ontwikkelen van beleidsprogramma’s en roadmaps.
  • Het bevorderen van regionale publiek-private samenwerking.
  • Het opstellen van monitoringsinstrumenten.
  • Het uitvoeren van beleidsvoorbereidend onderzoek.

Profiel
Je hebt een afgeronde WO-opleiding en minstens 5 jaar ervaring in de complexe wereld van energie en overheid. Je bent recent werkzaam geweest in deze sector en hebt ervaring aan publieke en private zijde. Je snapt de politieke prioriteiten en zorgen en weet deze te vertalen in een slimme procesaanpak. Je bent bekend met de belangen van grote en kleine spelers en kijkt breder dan alleen het energiedomein. Je bent bekend met de ontwikkelingen in de sector en beschikt over een uitstekend netwerk, met name in de publieke sector. Je signaleert waar de kansen liggen, beschikt over goede commerciële vaardigheden en bent in staat om projecten naar je toe te trekken.

Wij bieden

Een aantrekkelijk salaris en prima secundaire voorwaarden, maar bovenal een dynamische en inspirerende omgeving waarin je werkt aan projecten die maatschappelijk zeer relevant zijn.

Sollicitatie of vragen

Lijkt het je interessant? Stuur dan je CV en een motivatie naar m.swart@eeadvies.nl. Heb je vragen of wil je meer informatie? Bel of mail Maaike Swart: m.swart@eeadvies.nl of 06-29413728.

 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Dan kunt u via onderstaande mogelijkheden contact opnemen.

050 - 360 44 33

Contact opnemen

Referenties