Vacature Adviseur Economisch Beleid

Over E&E advies

E&E advies is een adviesbureau dat zich inzet voor versterking van de economie en versnelling van de energietransitie. Wij helpen overheden, samenwerkingsverbanden en bedrijven bij het realiseren van impact op de economie en de samenleving. E&E advies is gespecialiseerd in de vraag hoe je vanuit de overheid de economie duurzaam kunt versterken. We ondersteunen overheden bij beleids- en strategieontwikkeling, met monitoring en evaluatie van hun beleid en door te voorzien in project- en programmamanagement of detachering. Deskundigheid, betrokkenheid en gedrevenheid hebben we hierbij hoog in het vaandel.

Economie en brede welvaart

De transitie naar een toekomstbestendige economie is één van de grootste uitdagingen waar Nederland in de komende decennia voor gesteld staat. Een toekomstbestendige economie is een economie die sociaal rechtvaardig en duurzaam is en die een wezenlijke bijdrage levert aan het oplossen van allerlei maatschappelijke vraagstukken. Economische groei is geen doel op zich, maar hooguit een middel om positief bij te dragen aan alles wat het leven de moeite waard maakt, het welvaartsniveau in brede zin. Het ontwikkelen en realiseren van beleid en projecten op dit vlak vraagt steevast om een integrale aanpak met een grote diversiteit aan belanghebbende partijen in de publieke en private sector.

Over de functie

Als Adviseur Economisch Beleid ben je één van de gezichten van het bedrijf als het gaat om duurzame economische structuurversterking en ben je verantwoordelijk voor het verwerven en uitvoeren van projecten waarmee overheden in staat zijn de welvaart in brede zin te laten groeien. Dit uit zich onder andere in:

  • Het ontwikkelen en/of onderhouden van een relevant netwerk.
  • Het voorzien in project- of programmamanagement.
  • Het ontwikkelen van visie en strategie.
  • Het ontwikkelen van beleidsprogramma’s en roadmaps.
  • Het bevorderen van regionale publiek-private samenwerking.
  • Het opstellen en uitvoeren van monitoringsinstrumenten.
  • Het uitvoeren van beleidsvoorbereidend en evaluatie-onderzoek.

Profiel

Je hebt een afgeronde WO-opleiding en minstens 5 jaar ervaring als beleidsadviseur economie voor of in de publieke sector. Je snapt de politieke prioriteiten en zorgen en weet deze te vertalen in slimme aanpakken. Je beschikt over een uitstekend netwerk, met name in de publieke sector. Je signaleert waar de kansen liggen, beschikt over goede commerciële vaardigheden en bent in staat om projecten naar je toe te trekken en tot een goed einde te brengen.

Wij bieden

Een aantrekkelijk salaris en prima secundaire voorwaarden, maar bovenal een dynamische en inspirerende omgeving waarin je werkt aan projecten die maatschappelijk zeer relevant zijn.

Sollicitatie of vragen

Lijkt het je interessant? Stuur dan je CV en een motivatie naar m.swart@eeadvies.nl. Heb je vragen of wil je meer informatie? Bel of mail Maaike Swart: m.swart@eeadvies.nl of 06-29413728.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Dan kunt u via onderstaande mogelijkheden contact opnemen.

050 - 360 44 33

Contact opnemen

Referenties