Nieuws

Welke kansen hebben regio’s, hidden champions en de Rijksoverheid om elkaar te versterken? Samen met Rob Schouten (Nieuwbeeld) en Hendrik van der Meulen (KplusV) schreef Bas Doets het essay “Van […] Lees meer..

 

 

E&E advies, KplusV en Dialogic sluiten raamovereenkomst met Provincie Noord-Brabant. E&E advies, KplusV en Dialogic zijn door de provincie Noord-Brabant als consortiumpartners geselecteerd voor projecten die bijdragen aan de versterking van de economie. Het gaat onder andere […] Lees meer..

 

Nieuwe versie monitor Tynaarlo online! Gemeente Tynaarlo wil in 2030 een 49% reductie van de CO2-uitstoot ten opzichte van 1990 bereiken. Hiervoor hebben ze een programma met doelstellingen opgesteld, en monitoren ze de voortgang van […] Lees meer..

 

 

E&E advies gaat verder meewerken aan de Friese waterstofstrategie. De provincie Fryslân wil in 2050 CO2-neutraal zijn. Om dit te realiseren zal Fryslân onafhankelijk moeten worden van fossiele brandstoffen. Om dit voor elkaar te krijgen zet de provincie dan ook […]  Lees meer..

 

 

Impact assessment van nationaal beleid Pieken in de Delta Oost-Nederland. E&E advies heeft dit jaar in opdracht van de provincie Overijssel gewerkt aan een impact assessment van het Pieken in de Delta beleid in Oost-Nederland dat tussen 2006 en 2010 van kracht was. […] Lees meer..

 

 

NPG

De Monitor 2021 van het Nationaal Programma Groningen is beschikbaar! Het NPG-team binnen E&E advies zal zich de komende 10 jaar bezig houden met de monitoring van het programma, in deze monitor proberen zij de eerste effecten van de projecten te meten! […] Lees meer..

 

 

SWF

E&E advies gaat aan de slag met een nieuw economisch actieplan voor de gemeente Súdwest-Fryslân! Na in 2018 een economische analyse en advies voor de gemeente te hebben uitgevoerd mogen we nu aan de slag met een nieuwe economische actieagenda 2022-2036, […] Lees meer…

 

 

Aan de slag met een Roadmap CO2 neutraal voor nieuwe gemeente Dijk en Waard: Samen met Quintel Intelligence gaat ons energie team aan de slag met een roadmap met daarin de stappen die nodig zijn voor de gemeente om CO2 neutraal te worden. […] Lees meer…

 

 

Publicatie Nulmeting Nationaal Programma Groningen: E&E Advies werkt samen met Aletta Advies en Sociaal Planbureau Groningen aan de structurele monitoring en evaluatie van het Nationaal Programma Groningen. Recent […] Lees meer…

 

 

Nieuwe versie CO2-monitor Groningen online: De Gemeente Groningen wil in 2035 CO2-neutraal zijn. Om de voortgang in kaart te brengen, monitort E&E advies jaarlijks de CO2-uitstoot en de energiehuishouding in de gemeente Groningen. In […] Lees meer….

 

 

In volle vaart door voor Ik Ben Drents Ondernemer: Per 4 januari 2021 is de uitvoering van Ik Ben Drents Ondernemer gegund aan een consortium van Buro B&G, E&E advies en KplusV. De komende twee jaar zullen wij ondernemers in Drenthe en […] Lees meer….

 

 

Het Warmte Transitie Centrum Groningen: E&E advies draagt vanaf februari 2021 samen met Procap, ECONNETIC, en Witteveen+Bos mee aan de warmtetransitie in Groningen via het Warmte Transitie Centrum Groningen (WTCG). […] Lees meer….

 

 

Margriet Zwarts doet binnen E&E advies onderzoek naar de suikeragenda: Margriet is begin 2021 bij E&E advies begonnen aan haar afstudeerstage. Voor haar master Energy and Environmental Sciences aan de RUG werkt ze bij ons aan een verdieping op de suikeragenda. Lees meer….

 

Onderzoek meerwaarde Friese taal: Vorig jaar voerde E&E advies een onderzoek uit naar de meerwaarde van de Friese taal in het economisch verkeer. Onlangs besteedde het Friesch Dagblad aandacht aan de toeristische meerwaarde […] Lees meer….

 

 

Onderzoek naar economische aspecten in de 30 RES’en: 30 regio’s werken op dit moment aan hun Regionale Energiestrategie (RES) 1.0. Het Nationaal Programma RES heeft vandaag een foto gepubliceerd, waarin de stand van zaken in de regio’s […] Lees meer….

 

 

De impact van de coronacrisis op de Noordelijke economie: Op 16 december 2020 heeft het Dagblad van het Noorden een artikel gepubliceerd waarin Bas Doets uitlegt wat de impact van de coronacrisis betekent voor de economie van Noord Nederland […] Klik hier voor het artikel

 

Essay Vernieuw de Vernieuwing: Samen met NieuwBeeld en KplusV schreef E&E advies in opdracht van het Ministerie van EZK het essay Vernieuw de Vernieuwing, over de verbetering van synergie en samenspel tussen nationale en […] Lees meer….

 

 

Artikel van E&E over economie in Noord-Nederland in DvhN: Op zaterdag 8 juni is een artikel van Bas Doets en Geert Visser over de stand van de economie in Noord-Nederland in het Dagblad van het Noorden gepubliceerd. E&E advies heeft in samenwerking […] Lees meer….

 

Morgenland in première gegaan: De film over de energietransitie in Nederland, de energietransitie eenvoudig uitgelegd in twaalf minuten! In een mooie film, ondersteund door een les of college voor ieder type onderwijs. Dit […] Lees meer….

 

 

E&E ontwikkelt Routekaart Groningen CO2 neutraal: De gemeente Groningen heeft al geruime tijd de ambitie om in 2035 energieneutraal te zijn. E&E advies heeft samen met Quintel Intelligence onderzocht hoe Groningen deze ambitie kan waarmaken […] Lees meer….

 

 

 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Dan kunt u via onderstaande mogelijkheden contact opnemen.

050 - 360 44 33

Contact opnemen

Referenties